Alapítványról Célkitűzéseink Felhívás Bolyai kutatásra Támogatóink
Névadóink
Bolyai kalendárium
Bolyai kéziratfeldolgozás
Kutatói arcképcsarnok
Bolyai ábrázolások
Bolyai-geometria oktatása
Bolyai-bibliográfia és publikációk
Jelentkezési lap
Bolyai-díjak, ösztöndíjak, plakettek, fórumok
Bolyai emlékhelyek
2002 - Bolyai év
Bolyai táborok - ÚJ
Bolyai-oldalak az Interneten
Bolyai hírek
Tallózás az erdélyi magyar sajtóban
Bolyai képtár
Fórum
2004

Kiállítással zárt a IV. Bolyai Alkotótábor
[ 2004-08-30 - 08:13:23 ]

  Az eddigiek közül a mostani volt a legsikeresebb táborozás - hangzott el többször is a marosvásárhelyi várban az egykori tiszti épület két emeleti galériájában. Nehéz ezt így egyértelműen eldönteni, már csak azért is, mivel ahányszor megnyitotta kapuit a nagy tudós nevét viselő művésztelep, annyiféle műfaj és tematika köré összpontosította az alkotó energiákat.

Az viszont kétségtelen, hogy a közönség az idei alkotótábor zárókiállítását tisztelte meg legnagyobb számban jelenlétével. És senki se csalódott: gazdag, szép, változatos, eredeti műegyüttesnek örülhetett.

A huszonkét textilművész tehetsége, inventivitása, tudása legjavát nyújtva, az alkotási folyamatot tíz napba sűrítve, megfeszített munkatempóban, és egymást segítve, ösztönözve színpompás, ötletes, jelképekben bővelkedő zászlógyűjteménnyel ajándékozta meg a tábort s ezen keresztül a várost. Hangulatos, derűs látvány fogadja a belépőt, illetve már a bejáratnál lengedező különleges lobogók is megnyerik tetszését. Ezt hangsúlyozták a megnyitón a beszélők is: a tábort éltető Csegzi Sándor alpolgármester, Gheorghe Muresan, a képzőművészeti szövetség helyi fiókjának elnöke és Nagy Miklós Kund szerkesztő. Sokféle textilmunka szemlélteti a Zászló-téma határtalan lehetőségeit. Érdemes meggyőződni róla, a számos művészetkedvelő, akik között ott voltak jó néhányan a megye és a város elöljárói közül is, egyöntetűen tanúsíthatja. Két hétig délelőtt 10 órától délután 4-ig a tárlat látogatható. 

Népújság

 

-- ITM --